owsianka na ostro

Owsianka z jajkiem

Przepis na owsiankę (wersja na ostro)

Składniki:
  • 50g płatków owsianych,
  • 2 jaja,
  • przecier pomidorowy (skład: pomidory i sól – b.ważne)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • warzywa: pomidor żółty i czerwony, ogórek, cukinia
  • przyprawy: pieprz ziołowy, pieprz czarny, czubrzyca czerwona, czosnek suszony, trochę soli,
  • sezam czarny.
Przygotowanie:

Płatki owsiane gotuj na wolnym ogniu przez 4 minuty. Jajka rozbij na patelnię i smaż na cienki placek dodając przyprawy. W rondlu przygotowuj sos. Wlej przecier pomidorowy, dolej oliwy, wrzuć przyprawy i pokrojone warzywa w kostkę i podgrzewaj przez ok. 2 minuty. Udekoruj sezamem.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *