Deser gruszki przepisPomysł na gruszki cynamonowo-imbirowe

Składniki:

– 4 gruszki,
– łyżeczka startego imbiru,
– 1/2 łyżeczki cynamonu,
– 200g jogurtu greckiego,
– łyżka miodu,
– kilka orzechów włoskich lub brazylijskich

Przygotowanie:

gruszki obierz i usuń z nich gniazda nasienne, pokrój w kostkę. Wrzuć do garnka i gotuj na małym ogniu, po około 5 minutach dodaj imbir, miód i cynamon. Gotuj jeszcze 3-5 minut, aby zmiękły.
Gruszki umieść w salaterce, wyłóż jogurtem greckim i posyp cynamonem (polecam cejloński), na wierzchu ułóż orzechy. Wstaw do lodówki na co najmniej 2 godziny.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *