Ciastka orzechowo-kokosoweFit ciastka orzechowe (dietetyczne ciastka)

Aby przygotować fit ciastka przygotuj:

100 g oleju kokosowego nierafinowego extra virgin,
120 g masła orzechowego (najlepiej domowe!)
120 g miodu lipowego
1 jajko
1 łyżka sproszkowanej wanilii lub cukru waniliowego,
100 g mąki żytniej,
70 g mąki kokosowej,
2/3 łyżeczki sody oczyszczonej
2/3 łyżeczki proszku do pieczenia
szczypta soli morskiej
łyżka kakao

Przygotowanie:
Do miski włożyć olej kokosowy, masło orzechowe i miód. Ubijać przez ok. 4 minuty. Dodać jajko, wanilię i ubijać jeszcze przez ok. 3 minuty.

W drugiej misce wymieszać mąki z sodą, proszkiem do pieczenia i solą. Mieszankę wsypać do ubitej masy i krótko zmiksować na jednolitą masę, posypać kakao.

Wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia z zachowaniem odstępów używając gałkownicy do lodów

Wstawić do nagrzanego piekarnika (180 stopni) i piec przez 15-20 minut.


Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *