fbpx

Składniki

  • 1 słoik ciecierzycy 400g,
  • 1 łyżeczka soku z cytryny,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 6 łyżek pasty tahini,
  • 1 łyżka kminu rzymskiego (kuminu),
  • sól i pieprz, papryka słodka i ostra,
  • 1 łyżka oliwy extra virgin.

Przygotowanie

  • Ciecierzycę odsączamy i wrzucamy do malaksera. Dodajemy kilka łyżek zalewy i miksujemy na pastę.
  • Dodajemy sok z cytryny, czosnek, tahini, 3 szczypty soli, 3 szczypty pieprzu, 2 szczypty papryki ostrej i słodkiej oliwę i kumin
  • Miksujemy stopniowo i w razie potrzeby dolewamy jeszcze trochę zalewy z ciecierzycy, aby uzyskać pożądaną konsystencję.
Zobacz inne propozycje przekąsek – przepisy

domowy hummus


jak przygotować hummus


jak przygotować hummus w domu


jak zrobić hummus


jak zrobić hummus w domu


jak zrobić domowy hummus


domowy hummus


jak przygotować hummus


jak przygotować hummus w domu


jak zrobić hummus


jak zrobić hummus w domu


jak zrobić domowy hummus


domowy hummus
jak przygotować hummus
jak przygotować hummus w domu
jak zrobić hummus
jak zrobić hummus w domu
jak zrobić domowy hummus

Nazywam się Norbert Gotz. Od 2012 roku w prosty sposób pomagam ludziom przejść drogę po lepszą formę oraz stale podnosić jakość ich życia. Od 2018 roku pomagam także w formie online osobom z całej Europy.

Ukończyłem Akademię Wychowania Fizycznego w Krakowie (studia magisterskie).  Jestem akredytowanym trenerem REPs. Pasjonuję się medycyną naturalną co stanowi idealnie połączenie wraz z aktywnością fizyczną i zdrowym odżywianiem! Od 2019 roku prowadzę studio treningu personalnego EMS – Body Time Studio w Krakowie przy ul. Lipskiej 8.